Hellim peyniri, Kıbrıs mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan yöresel peynir çeşitlerindendir. Genelde kahvaltılarda ya da pikniklerde ızgarada kızartılarak tüketilen hellim peyniri, lezzetli olduğu kadar besleyici bir besindir. Hellim, diğer süt ürünleri ile karşılaştırıldığında içeriğinde bulunan yağ, tuz ve kalorisi yüksek olan bir peynir çeşididir. Hafif ve lezzetli bir öğün sunmak istiyorsanız hellim peynirini yağsız tavada kızartarak servis edebilirsiniz.
Gıdanın Adı
Meriç Hellim Peyniri
İçindekiler
Pastörize süt, maya ve tuz
Alerjen Uyarısı
Süt ve süt ürünleri
Net Miktar
225 gr
Saklama Koşulları
TR-06-K-005281
Menşei
KIBRIS
Gıda İşletmecisi / Üretici / İthalatçı / Dağıtıcı
Avunduk İthalat İhr. Gıda Ve Zirai Aletler Sanayi Ticaret Ltd. Şti.
Enerji ve Besin Değerleri - 100 g için
Enerji (kcal): 1350
Enerji (kJ): 1350
Yağ (g): 25
Doymuş yağ (g): 17
Karbonhidrat (g): 2.5
Şekerler (g): 2.5
Protein (g): 22
Tuz (g): 3.5
Kalsiyum (mg) : 700
Lif (g) : 0